http://www.mvcr.cz/clanek/vylosovana-cisla-kterymi-budou-oznaceny-hlasovaci-listky-pro-volbu-prezidenta-republiky.aspx ze:12pt“>Koupit si byt bylo ještě donedávna poměrně snadné. Člověk si prostě našel ve svém okolí něco vhodného, požádal banku o hypotéku a v relativně krátkém čase vše splatil. V současné době to taková balada není. Byty jsou nedostatkovým zbožím, hlavně ty cenově dostupné. Sehnat něco levného není problém pouze v hlavním městě, ale také v menších obcích. A když už si člověk něco najde, i když předraženého, tak má potíže získat hypotéku. Ty se totiž dnes nedávají za písničku, ale je potřeba splnit celou řadu podmínek. Asi tou nejzásadnější je nutnost mít už našetřeno, a to často i deset procent z ceny nemovitosti. Na to hlavně mladší rodiny prostě nemají.

Skládačka

Nikdo se tudíž nemůže divit, že se stále více lidí poohlíží i po jiných možnostech, než jsou standardní byty. Samozřejmě, že výběr není kdovíjak skvostný ani v tomto segmentu. I když i zde jsou cenově i kvalitativně zajímavé možnosti. Jednou z nich je kupříkladu i moderní mobilní dřevostavba.

Solidní vila

Koupit si něco takového rozhodně není žádnou ostudou. Tímto způsobem bydlí celá řada lidí, a to nejen u nás, ale v podstatě po celém světě, hlavně tedy ve Velké Británii, potažmo Francii. Nejedná se samozřejmě o nic extra, ale ani o žádnou tragédii. Moderní mobilní domky jsou skvěle zařízeny a kupodivu nabízejí i docela dost místa, tedy pro menší rodiny. Ty větší by si měly najít přeci jen něco rozměrnějšího. Oblíbené jsou tyto domky také z důvodu kvality jejich zateplení, které je na opravdu vysoké úrovni. Nejenže je možné je snadno vytopit, ale zároveň teplo neuniká ven. Mohou za to moderní izolační materiály, kterými jsou tyto konstrukce obdařeny.

Výhodná koupě i pro podnikatele

Mobilní domky se nevyplatí pouze lidem poptávajících bydlení, ale mohou přijít vhod i mnoha podnikatelům. Dají se v nich totiž zřídit nejen maličké prodejny s čímkoliv, ale třeba přebudovat i do podoby kadeřnictví.