S blížícím se příchodem Nového roku se také blíží nespočet cest do zemí zalitých sněhem a zimním sluníčkem. I u nás v Česku se blýská na krásnou zimu plnou sněhových vloček a slunečních paprsků. S tím vším se také bohužel blíží spoustu dopravních nehod, které každoročně vznikají na silnicích právě kvůli ostrému slunci. Vyhráno má tentokrát ten, který má na skle tónovací protisluneční fólii na auto Nanofilms. Taková fólie by měla být především schválena Ministerstvem dopravy, které dodá jisté osvědčení o technické způsobilosti. Tuto podmínku splňuje například tuzemský výrobce Nanofilms.

autofolie

Na trhu jsou k dispozici tři typy fólií na automobily a to řada PRO NANO (PN), kde se jedná o hloubkově barevný polyester, díky čemuž má fólie barevnou stálost. Poté si už zbývá pouze vybrat mezi propustnostmi světla od 5 % do 50 % (konkrétněji 5 %, 10 %, 20 %, 35 % či 50 %). Co se týče záření UV, dokáže pohltit celých 99 % a sluneční energii odrazí v hodnotách 5 – 42 %.

Druhá řada s názvem CARBON NANO (CN) je tvořena nano-uhlíkovými částicemi, které drží stále svou barvu, jsou takříkajíc nesmrtelné. Stabilitu zajišťují vrstvy, které jsou mezi nano-uhlíkovými částicemi. Bonusová je nakonec i ochrana proti UV a IR záření, které blokuje právě uhlík. Na výběr jsou folie s propustností světla 5 – 50 % (konkrétněji 5 %, 15 %, 20 %, 35 % či 50 %). UV záření opět pohltí 99 %, kdežto sluneční energie odrazí až 5 – 68 %.

folie na auto

Jako poslední je v nabídce řada CERAMIC NANO PLUS (CNP). Tato řada je, co se týče vyspělosti, tou nejvyspělejší. Je tvořena keramickými nanočásticemi, které pohlcují 92 % tepla. Mimo jiné splňuje i obdobná kritéria jako předchozí folie (pohlcuje záření UVA, UVB a odráží dobře IR i UV záření). Jejich propustnost světla je opět od 5 do 50 % (konkrétněji 5 %, 15 %, 20 %, 35 % či 50 %). A jelikož se jedná o ten nejlepší typ fólie, jsou k dostání také fólie na přední stahovací skla v propustnosti světla 88 %, kdy se jedná o Nanofilms Clear Cold, či 84 %, kdy se jedná o Nanofilms Super Cold.