Život bez domácích mazlíčků si asi nikdo z nás neumí představit. Chceme mít život plný radostných chvil, lásky a zábavy, což nám bezpochyby mohou dopřát právě zvířata. Doma můžeme chovat různé druhy zvířátek od hlodavců po ptáky, ale stále nejoblíbenějším domácím mazlíčkem zůstává pes. Důvod je jasný – psi nás bezpodmínečně milují, chrání, obdarovávají nás radostí i zábavou. Navíc jsou skutečně roztomilí a ideální na mazlení, když je nám třeba smutno. Pokud si chceme pořídit pejska, určitě byste neměli podceňovat jeho výběr. Je potřeba zamyslet se nad tím, k jakému účelu si chcete psa pořídit a kdo bude vaši domácnost sdílet.

plemeno psa

Každý pes se totiž hodí pro jiný účel i jiný typ majitele. Zvláště pozorní byste měli být, pokud psa pořizujete do domácnosti s dětmi či seniory. V takovém případě je třeba poohlédnout se po mírumilovné povaze psa. Někteří psi mohou být zvláště problematičtí, je třeba být obezřetní, pokud si psa vybíráte například z útulku a neznáte jeho minulost. V každém případě je důležitá správná výchova psa, abyste s ním později neměli problémy. Ještě, než si psa pořídíte, měli byste věnovat pozornost ještě dalším důležitým faktorům. Nezapomeňte, že na psa musíte mít dostatek času a prostoru, takže pokud jste celý den pryč a bydlíte v malém bytě, měli byste si raději pořídit méně náročné zvířátko. Pes vyžaduje mnoho pozornosti, chození ven i pravidelnou a kvalitní stravu. Ideálně byste si měli najít na psa čas třikrát denně, kdy je třeba jej vyvenčit.

akita inu

Značnou výhodu samozřejmě máte, pokud máte zahradu a pes si tam vystačí sám. Rozhodně byste neměli podceňovat jeho stravu, pro psa není vhodná jakákoli potrava a krmení byste měli vybírat vždy kvalitní podle jeho potřeb! I na vzhledu pejska nám může záležet. Chceme mít vzhledově hezké plemeno a zároveň přívětivé. A jestli plánujete psa, s nímž chcete jezdit po výstavách, pak pro vás může být ideální akita inu! Je to japonské plemeno středního psa, který vás okouzlí svým půvabným vzhledem, ale i mírumilovnou povahou. Je tak ideální do rodiny s dětmi, ale přesto vyžaduje potřebnou péči. Pokud vás zajímá akitu ina cena, obraťte se na chovatelskou stanici s těmito plemeny. Jestli si zvolíte právě chovatelskou stanici, máte jistotu, že bude váš pes ve výborném zdravotním stavu a získáte všechny potřebné certifikáty.