Nejspíš není nikdo, kdo by neznal kávu. Dnes se dá koupit zcela běžně v obchodech. Seženete ji namletou a nebo v podobě zrn. To není všechno, můžete si ji dát již hotovu v kavárně, na benzínce, a nebo třeba z automatu na nádraží. Je samozřejmě otázkou, jaká je kvalita každé kávy, a je jasné, že někde nelze čekat vysokou kvalitu. Nejlepší je kupovat kávu přímo z pražírny a nebo si ji připravit doma.

Opravdu luxusní káva https://thecoffee.cz/ bude vždy jen ta z pražírny. Většina pražíren si dováží nebo objednává zrna přímo z plantáží, a může vám je namlet vždy čerstvě. Díky tomu bude chuť kávy úplně někde jinde, než chuť kávy z obchodu. Jestli jste člověk, který si potrpí na dobré jídlo pití, určitě si kupujte kávu právě z pražíren. Najdete tu kávy z celého světa. Nejčastěji se pěstuje v jižní Americe, Asii a Africe. Právě tady pěstují světoznámé druhy jako je například Arabica.

šálek kávy

Kávu najdete všude
Ano, kávu si opravdu dnes můžete koupit téměř na každém kroku. Ale není škoda plýtvat penězi na kávu, která nikdy nebude tak dobrá jako ta kvalitní? Když si srovnáte cenu za kilogram, ta z pražírny vás vyjde třeba jen o 100 Kč dráž, a na chuti se to opravdu projeví. Vyplatí se investovat do kvality.

Káva se nejen pije, ale vyrábí se z ní různé dezerty i kosmetika. Pokud si chce něco doma vyrobit, určitě si kupte kávu z pražírny, protože její aroma vydrží mnohem déle než u kávy z obyčejného obchodu. Například peeling z nahrubo namletých zrn bude vonět dlouho a silně.

káva v páce

Podpoříte podnikatele
Pražírny jsou většinou malé podniky, o kterých se příliš neví. Je dobré je podporovat nákupem kávy, kterou si od nich můžete koupit v několika gramážích. Zpravidla jde o 100, 250 a 500 gramů a jedno kilo. Když si ji doma namelete čerstvě, na kávě si opravdu pochutnáte. Bude vám chutnat jak espresso, tak například latté macchiato a dokonce i turek.